De Eglantier is een Integraal Kindcentrum
English
 

Wat is een integraal kindcentrum

IKC De Eglantier is een samenwerking tussen Stichting Librijn Openbaar Onderwijs en Kinderopvang Morgen. Librijn is verantwoordelijk voor het openbaar primair onderwijs in Delft en Rijswijk. Kinderopvang Morgen is er voor kinderen van 6 weken tot en met 12 jaar op een groot aantal locaties in Rijswijk, Den Haag, Delft en Westland-Wateringen.

Eén team en één visie

Op IKC De Eglantier werken we op basis van één gezamenlijk gedragen pedagogisch-onderwijskundige visie die wordt uitgevoerd door één team. Ons IKC functioneert als één organisatie. Dit doen we met elkaar voor alle kinderen. Professionals en ouders werken in het IKC samen om kinderen naar behoefte en op maat te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ouders en kinderen krijgen de ruimte om eigen keuzes te maken in het gebruik van het aanbod van IKC De Eglantier. Hierdoor wordt voor ouders de combinatie van arbeid en zorg eenvoudiger met een aanbod van 7.30 tot 18.30 uur.

 

Doorgaande ontwikkelingslijn en tweetalig

Wij staan voor een optimale opvoeding en onderwijs voor elk kind. Wij doen dit door een samenhangend aanbod met doorgaande ontwikkellijnen aan te bieden voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Dit is gebaseerd op het International Primary Curriculum en Tweetalig Primair Onderwijs. De kinderopvang werkt met het programma Early Bird om spelenderwijs kennis te maken met de Engelse taal.

 • International primary curriculum
  Kinderen te laten leren, zo effectief en leuk mogelijk, op basis van hoge verwachtingen. Werken aan je zelfvertrouwen en volop je eigen talenten ontdekken.
  Lees verder ›
 • Engels als 2e taal
  Veel aandacht voor de Engelse taal. We willen kinderen laten functioneren in een internationale samenleving. Hierin staan begrip voor elkaar en andere culturen centraal.
  Lees verder ›
 • Early Bird
  Engels leren met Early Bird. De allerkleinsten leren spelenderwijs met Benny's Playground.
  Lees verder ›