De Eglantier is een Integraal Kindcentrum
English
 

Buitenschoolse en voorschoolse opvang

Op de buitenschoolse opvang draaien activiteiten om de vier rijken: natuurrijk, beweegrijk, muziekrijk en mensrijk. Elke dag na schooltijd zijn er activiteiten. En in de schoolvakanties een vakantieprogramma vol avontuur. Ontdekken in de hobbykas en zelf tomaatjes kweken (en lekker opeten) of knutselen met natuurlijke materialen. Met de sterrenkijker speuren naar manen, planeten en andere hemellichamen. Sportief bezig zijn, muziek maken, dansen of schminken in de theaterhoek met als hoogtepunt een optreden op het podium. Applaus voor jezelf en van de andere kinderen en ouders.

Buitenschoolse opvang bij IKC De EglantierGezond en bewegen op de BSO

Direct naast de schooltuintjes staat bij de BSO aan de Ina-Boudier Bakkerstraat onze hobbykas, waarin we groenten verbouwen. Niet alleen leuk, maar ook nog eens lekker en gezond. Gezondheid vinden we dan ook belangrijk. Gezond eten en veel bewegen, zodat kinderen lekker in hun vel zitten. Dit doen we samen met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht).

 

Bewegen doen we dan ook volop: spelletjes, volleybal, estafette, maar ook dansen. Op het podium geven de kinderen graag een voorstelling. De theaterhoek maakt het nog echter. Bewegen en muziek maken, gaan ook goed samen, maar liedjes zingen of rappen vinden de kinderen ook leuk.

 

Oog voor elk kind

We hebben uiteraard oog voor elk kind. Tenslotte is ieder kind anders en mag ieder kind zichzelf zijn. Mensrijk betekent ook dat we kinderen leren oog te hebben voor anderen. Maatschappelijk  betrokken, bijvoorbeeld met onze actie voor de Cliniclowns. Kortom, wij willen de horizon van kinderen verrijken.

 

BSO

 

Pakketten voor buitenschoolse opvang

Kies uit een van de BSO pakketten en laat je als ouder ontzorgen met het opvangtegoed voor schoolvrije dagen en schoolvakanties:

 

  • BSO Totaal (52 weken): na schooltijd met een uitgebreid opvangtegoed voor schoolvakanties, schoolvrije dagen en schooldagen
  • BSO Plus (46 weken): na schooltijd met opvangtegoed voor schoolvakanties en schoolvrije dagen
  • BSO Basis (40 schoolweken): alleen na schooltijd (schooldagen).

Vakantieprogramma

In de schoolvakanties en als er een (extra) dag geen school is zijn wij de hele dag open. Tijdens schoolvakanties is er een extra leuk vakantieprogramma voor de kinderen. 

 

Losse vakantie-opvang

Ook zonder een BSO-contract is kinderopvang in de schoolvakanties mogelijk. Neem hiervoor contact op met Rene van de afdeling plaatsingen. Telefoon 070-7920103 of mail naar plaatsingen@kinderopvangmorgen.nl

 

Voorschoolse opvang

Vroege vogels kunnen op schooldagen terecht op onze voorschoolse opvang. Vanaf 7.30 uur staat een gezellig en gezond ontbijt klaar. Daarna is er tijd om te spelen, bij te praten of gewoon rustig een boekje te lezen. Zo beginnen de kinderen ontspannen aan hun schooldag.

 

De voorschoolse opvang is op locatie Roland Holstlaan 919. Wij brengen de kinderen vanuit de voorschoolse opvang naar hun groep op de Roland Holstlaan en Ina Boudier-Bakkerstraat.

 

Goed geregeld met de app

Bij het BSO Totaal- en Pluspakket krijgt u een opvangtegoed dat u kunt inzetten in de schoolvakanties en ook voor schoolvrije dagen. Geen tegoed meer of heeft u een Basispakket? Ook dan kunt u extra dagen boeken. Die worden in dat geval wel apart in rekening gebracht.

 

Uw kind aanmelden voor vakantie-opvang of voor een schoolvrije dag, een extra dag aanvragen of een dag ruilen? U regelt dit allemaal zelf met onze handige app. Wij laten zo snel mogelijk weten of er op die dag ook plek is voor uw kind. Op de app sturen wij u ook berichtjes en foto’s, zodat u kunt meegenieten van de belevenissen van uw kind.