De Eglantier is een Integraal Kindcentrum
English
 

Onze peuteropvang

Peuters zijn misschien wel de mooiste kleine eigenwijsjes op de wereld. Ze willen het liefst alles 'zelluf' doen. Dat maakt ze zo bijzonder. Op onze peuteropvang stimuleren wij het ontdekken van de eigen mogelijkheden volop.

Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Het is belangrijk dat kinderen al vroeg beginnen met leren en ontdekken. Onze peuteropvang met voor- en vroegschoolse educatie is hier de goede plek voor. We werken met twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Peuteropvang is er op schooldagen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Er zijn twee groepen en uw kind komt twee keer per week en met een indicatie van het consultatiebureau (CJG) zelfs vier keer per week. Dit is altijd op vaste dagdelen. 

 

Peuteropvang binnen IKC De Eglantier

 

Groepen

  • Vlinders 1: schooldagen op maandag en donderdag van 8.15-12.15 uur.
  • Vlinders 2: schooldagen op dinsdag en vrijdag van 8.15-12.15 uur.

 

De peuteropvang van IKC De Eglantier werkt met Speelplezier

Voor- en vroegschoolse educatie

Met de methode Speelplezier wordt het voor de kinderen nóg leuker en leerzamer. Door samen te spelen in een uitnodigende omgeving leren kinderen taal, sociale en cognitieve vaardigheden. Hiervoor hebben we speciale hoeken gecreëerd, zoals de huishoek, het atelier, de bouwhoek en leeshoek.  Voor- en vroegschoolse educatie is niet alleen leuk en leerzaam, het is ook nog eens een goede voorbereiding op de basisschool. Dit kan een positief effect hebben op de verdere ‘schoolloopbaan’ van uw kind. Lees meer over de VVE methode Speelplezier.

 

Opstapje naar de basisschool

Spelenderwijs leren wij peuters vaardigheden, die zij straks als kleuter nodig hebben. Bijvoorbeeld samenwerken met andere kinderen, op je beurt wachten en eerlijk delen. Ook leert een kind kleine opdrachten uitvoeren en dat er regels zijn. Deze sociale vaardigheden komen goed van pas als uw kind met vier jaar naar de basisschool gaat. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat uw kind plezier heeft!